De Louvre aanschouwen

Het Louvre begon als een middeleeuwse vesting, maar werd in de jaren 1711 een galerie voor kunstenaars om oudheden en werken van oude meesters te bestuderen. Het grootste en meest bezochte kunstmuseum ter wereld heeft meer dan genoeg materiaal voor een eigen artikel. Snel vooruit 242 jaar en je hebt een museum dat je weken nodig hebt om het ten volle te waarderen. Als je tijd nodig hebt, zie je de crème de la crème zoals de 2.000 jaar oude Gevleugelde Overwinning van Samothracië, de Liberty Leading the People (Delacroix), het Portret van François I (Jean Clouet), het raadselachtige Gabrielle d’Estrées en een van haar zussen (Onbekend) en natuurlijk de Mona Lisa (Leonardo da Vinci). Er zijn antiquiteiten uit tientallen wereldculturen en een collectie renaissance- en barokkunst die elk ander museum ter wereld in de schijnwerpers zet.

De iconische Eiffeltoren “beklimmen”

Als je voor het eerst in de stad bent, dan moet het een prioriteit zijn, maar als je na een paar jaar terugkomt, kun je de nieuwe bezienswaardigheden van de stad, zoals de Fondation Louis Vuitton, vanaf de uitkijkposten zien. De Eiffeltoren maakt Parijs een van de meest tijdloze en trendy vakanties van heel de wereld.

Zelfs als je de wachtrijen en veiligheidsmaatregelen in aanmerking neemt, hoe kun je dan naar Parijs komen en niet een van de beroemdste monumenten ter wereld beklimmen? De toren is gebouwd voor de wereldtentoonstelling van 1899 en staat op 384 meter hoogte en was het hoogste bouwwerk van het land tot de voltooiing van het viaduct van Millau in 2006. Als attractie heeft het nauwelijks introductie nodig.

Bijna 10 miljoen mensen beklimmen jaarlijks de Eiffeltoren; de meeste gaan naar de eerste twee verdiepingen met winkels en restaurants, terwijl het derde niveau met 298 meter nog steeds het hoogst toegankelijke observatiedek in Europa is.

Van Gogh zoeken in Musée d’Orsay

In de verbazingwekkende grenzen van een station Beaux-Arts is een compendium van Franse kunst en cultuur uit het midden van de 18e eeuw tot 1814 te vinden. Het Gare d’Orsay ligt op de linkeroever van de Seine en werd in 1900 voltooid voor de Exposition Universelle. Na verouderd te zijn voor de moderne treinreizen, stond het gebouw stil voordat het geklasseerd werd en veranderde het in een van de grootste kunstmusea ter wereld. Het vult de kloof tussen het Louvre en het Nationaal Museum voor Moderne Kunst in het Pompidou Centrum. In deze onvergetelijke omgeving staan tientallen iconische kunstwerken van impressionisten en postimpressionisten zoals Renoir, Cézanne, van Gogh en Manet.