Na maanden en maanden van stampen op de stoep, het pompen van ijzer, en nee zeggen tegen happy hour, ben je eindelijk die koppige darm kwijt. Gefeliciteerd! We zijn er zeker van dat je je zelfverzekerder voelt over je uiterlijk en je gewoon een betere periode voelt.

Gewicht verliezen is niet gemakkelijk (bier en vleugels op een zondagmiddag voelt gewoon zo goed!) maar het heeft wel een aantal serieuze voordelen, vele die je niet zult zien aankomen. Betere seks en een mooiere huid zijn nog maar het begin…

Ontdoe je van je “dikke broek” voorgoed, want als je eenmaal in het bezit bent van deze extraatjes van gewichtsverlies, is er geen weg meer terug.

Beter hormonaal evenwicht

Als je aan hormonen denkt, denk je misschien aan je tienerjaren, maar ze spelen een rol in meer dan alleen je ontluikende geslachtsdrift tijdens de puberteit. Je schildklier maakt en laat twee zeer belangrijke hormonen vrij die je stofwisseling regelen en onder andere ook de spierkracht kunnen beïnvloeden. Wanneer je je lichaam ontdoet van overtollig vet zijn je hormonen stabiel en daardoor is het makkelijker voor je om je gewichtsverlies te behouden of zelfs te bevorderen.

Tip: Neem de Piperinox pillen voor evenwichterige dieet.

Beter slapen

Snoozen heeft je waarschijnlijk geholpen om meer gewicht te verliezen, maar als gevolg van je gewichtsverlies krijg je nu eigenlijk een betere kwaliteit van de slaap. Onderzoek toont aan dat het verliezen van 5% van je lichaamsgewicht je kan helpen om beter en langer te slapen gedurende de hele nacht. Bovendien kan het verwijderen van overtollig vet uit je lichaam ook helpen om slaapapneu en snurken te verlichten.

Verbeterde geslachtsdrift

Te moe? Nu niet meer. Je hoeft ineens geen twee keer na te denken over het in de stemming komen, en het kan zijn dat je jezelf bewust tegenhoudt voor ronde drie-hee, je moet wat slapen. Volgens deskundigen is gewichtsverlies gekoppeld aan een verhoogd testosterongehalte en een verhoogd libido, en een daling van slechts 5 kilo is genoeg om de geslachtshormonen te stimuleren. Bovendien verhoogt het passen in je training elke ochtend ook de bloedtoevoer naar het bekkengebied, waardoor je drive verder wordt gestimuleerd.

Lees ook: Brandwerende afdichtingsproducten: Voor- en nadelen