De populariteit van de vluchtkamers is enorm toegenomen sinds de opening van het eerste live vluchtwedstrijd in Japan in 2007. Hoewel het even duurde voordat de rage zich verspreidde naar West-Europa, is Nederland snel uitgegroeid tot een van de topbestemmingen ter wereld voor vluchtkamers. Het aantal vluchtkamers in Nederland bedraagt momenteel meer dan 500 en met de maandelijkse opening van nieuwe kamers vertoont de rage van de vluchtkamers geen tekenen van achteruitgang.

In dit artikel nemen we u mee naar 4 redenen waarom u een vluchtkamer zou moeten spelen, te beginnen met;

Ontsnappingskamers kunnen je grove motoriek verbeteren

De brutomotorische vaardigheden omvatten zaken als evenwicht, springen en lopen en vluchtkamers zijn aangetoond om deze vaardigheden te verbeteren. Het is duidelijk dat niet elke ontsnappingsruimte puzzels heeft die fysieke activiteit vereisen, maar degene die dat wel doen zijn aangetoond om deze vaardigheden te verbeteren. Escape Room Almere heeft een volledig laserdoolhof waar spelers een hele kamer vol met lasers moeten ontwijken en weven en dit zal zeker je bruto motorische vaardigheden verbeteren! Vluchtkamers kunnen helpen bij de ontwikkeling van uw fijne motoriek

Je fijne motoriek omvat zaken als hand-oogcoƶrdinatie en ruimtelijk bewustzijn en ontsnappingskamers zijn aangetoond om deze vaardigheden te verbeteren. Vanaf de geboorte groeit onze kennis en ons bewustzijn van de wereld om ons heen elke dag en bepaalde dingen kunnen helpen om dit sneller te laten groeien. Het is aangetoond dat ontsnappingskamerpuzzels kunnen helpen om deze fijne motoriek sneller te verbeteren.

Vluchtruimtes kunnen de communicatie en sociale vaardigheden verbeteren

Ontsnappingsruimtes dwingen u om samen te werken en dit betekent dat communicatie essentieel is! Je zult het echt moeilijk hebben in een ontsnappingsruimte als je niet goed weet hoe je met je team moet communiceren en daarom zijn ontsnappingskamers zo’n populaire teambuildingactiviteit. Ze brengen spelers in een situatie waarin ze moeten communiceren en problemen moeten oplossen door samen te werken.

Ontsnappingsruimtes kunnen je stemming verbeteren

Er is aangetoond dat vluchtkamers de hoeveelheid dopamine die in de hersenen vrijkomt, verhogen. Het voltooien van uitdagingen en het oplossen van puzzels veroorzaakt deze kleine releases van dopamine en op zijn beurt helpt dit je om je energieker en minder vermoeid te voelen.

Escape rooms kunnen je de aanbevolen hoeveelheid lichaamsbeweging geven

Het is aan te raden om elke dag minstens 30 minuten matig tot intensief te sporten en een vluchtkamer verdubbelt dit! Als je een ontsnappingsruimte goed doet, is de kans groot dat je gaat darten, hoog en laag gaat verkennen en je hartslag voor langere tijd op peil houdt. Dit betekent dat vluchtkamers ideaal zijn om je gezond te houden.

Lees ook: 3 redenen om te geven aan goede doelen