Uw uitgaven bijhouden

De eerste stap om geld te besparen is om uit te zoeken hoeveel je uitgeeft. Houd al uw uitgaven in de gaten – dat wil zeggen elke koffie, elk huishoudproduct en elke fooi met contant geld. Zodra u over uw gegevens beschikt, kunt u de cijfers organiseren op categorieën, zoals gas, boodschappen en hypotheek, en het totaal van elk bedrag. Overweeg om uw creditcard of bankafschriften te gebruiken om u hierbij te helpen.

Een begroting maken

Zodra u een idee heeft van wat u in een maand uitgeeft, kunt u beginnen met het organiseren van uw geregistreerde uitgaven in een werkbaar budget. Uw budget moet aangeven hoe uw uitgaven zich meten met uw inkomen, zodat u uw uitgaven kunt plannen en overbesteding kunt beperken. Naast uw maandelijkse uitgaven, moet u ook rekening houden met uitgaven die regelmatig, maar niet elke maand voorkomen, zoals het onderhoud van uw auto.

Plan om geld te besparen

Nu je een budget hebt gemaakt, creëer je er een spaarcategorie in. Probeer 20 tot 25 procent van uw inkomen te besparen. Als uw kosten zo hoog zijn dat u niet zoveel kunt besparen, is het misschien tijd om te bezuinigen. Door dit te doen, identificeert u niet-essentiële zaken waaraan u minder kunt uitgeven, zoals entertainment en uit eten gaan en vindt u manieren om te besparen op uw vaste maandelijkse uitgaven. Probeer ook zoveel mogelijk korting te pakken door bijvoorbeeld Saniweb kortingscode te gebruiken. Als je elke aankoop een kortingscode gebruikt bespaar je veel geld.

Kies iets om te sparen voor

Een van de beste manieren om geld te besparen is om een doel te stellen. Begin met na te denken over wat u misschien wil sparen – misschien gaat u trouwen, plant u een vakantie of spaart u voor uw pensioen. Zoek dan uit hoeveel geld je nodig hebt en hoe lang het kan duren om het te sparen.

Beslissen over uw prioriteiten

Na uw uitgaven en inkomsten zullen uw doelstellingen waarschijnlijk de grootste invloed hebben op de manier waarop u uw spaargeld toewijst. Vergeet niet om langetermijndoelstellingen te onthouden – het is belangrijk dat de planning van uw pensioen niet ondergeschikt wordt gemaakt aan de behoeften op kortere termijn. Leer hoe u prioriteiten kunt stellen voor uw spaardoelen, zodat u een duidelijk idee hebt waar u kunt beginnen met sparen. Als u bijvoorbeeld weet dat u in de nabije toekomst uw auto moet vervangen, kunt u nu al beginnen met het wegzetten van geld voor een auto.

Het sparen automatisch maken

Bijna alle banken bieden automatische overschrijvingen tussen uw betaal- en spaarrekeningen aan. U kunt kiezen wanneer, hoeveel en waar u geld overmaakt of zelfs uw directe storting splitst, zodat een deel van elke loonstrook direct op uw spaarrekening terechtkomt. Het splitsen van uw directe storting en het opzetten van automatische overschrijvingen zijn eenvoudige manieren om geld te besparen, omdat u er niet aan hoeft te denken, en het vermindert over het algemeen de verleiding om het geld in plaats daarvan uit te geven.

Uw spaargeld zien groeien

Bekijk uw budget en controleer elke maand uw vooruitgang. Dit helpt u niet alleen om u te houden aan uw persoonlijke spaarplan, maar het helpt u ook om problemen snel te identificeren en op te lossen. Deze eenvoudige manieren om te sparen kunnen u zelfs inspireren om elke dag meer geld te sparen en uw doelen sneller te bereiken.