Bij het inrichten van een woonkamer die beperkt in omvang is, probeer ik alles te passen wat ik kan maken dat het krap en rommelig aanvoelt. De meeste woonkamers hebben banken of stoelen, een televisie en misschien zelfs een kleine tafel of poef. Door het toevoegen van gekleurde muren, foto’s, kunstwerken, lampen, gordijnen en kussens kan een kamer er nog kleiner uit gaan zien en voelen.

Om u te helpen bij het samenstellen van de beste indeling, de juiste meubels te kopen en de illusie van een grotere ruimte te creëren, stellen we een lijst samen van de beste manieren om een kleine woonkamer te decoreren. Zodra u beslist over een lay-out, kleurenschema en meubels, zorg ervoor dat u uw ruimte te personaliseren met een aantal aangepaste kussens en unieke kunstwerken.

1. Een hangende plantenbak

Het toevoegen van een hangende plantenbak of hanglamp is een geweldige manier om een functioneel decor toe te voegen zonder dat het een vloeroppervlak in beslag neemt. Probeer een doe-het-zelf planter om deze aan te passen aan het kleurenschema en decor van uw kamer.

2. Een L-vormige bank

Een L-vormige of sectionele bank kan u helpen uw ruimte efficiënt te gebruiken en uw woonkamer te onderscheiden van de rest van uw huis. Voor een fris en open gevoel adviseren wij een lichte of neutrale doorsnede in combinatie met witte stoelen

3. Hangende planken

Het plaatsen van een paar hangende planken voor boeken, decor of opslag is een uitstekende manier om uw wandruimte verstandig te gebruiken. In plaats van grote kasten of tafels toe te voegen, houdt u uw spullen aan de muur voor een schone en open uitstraling.

4. Kies voor tafeldecoratie

Probeer bij het inrichten van een tafel decor te kiezen die mooi zijn en rust geven. Deze website Tischdeko.de, bijvoorbeeld, heeft zoveel mooie decor voor je tafel dat je teveel gaat kopen.

5. Kies meubilair met zichtbare poten

Stoelen en tafels met zichtbare poten helpen uw ruimte te openen en geven u de mogelijkheid tot extra opbergruimte. Of u ze nu leeg laat of een mandje toevoegt om uw werpdekens in op te bergen, met dit soort meubels blijft uw kamer ruim aanvoelen.

6. Samenvoegen met uw eetruimte

Als uw woonkamer is zeer dicht bij uw eetkamer, houd de ruimte op zoek naar samenhang met behulp van een bijpassende kleurenschema en decoraties. Dit creëert de illusie van een grotere ruimte en stelt u in staat om de ruimtes moeiteloos te combineren bij het ontvangen van gasten.

7. Houd het minimaal

Houd er rekening mee dat een woonkamer niet altijd een bank nodig heeft. Als je meestal een plek nodig hebt om te lezen of te werken, ga dan voor een comfortabele stoel en functionele tafel om een ruimte te creëren die je meer ruimte geeft en past bij je behoeften.

8. Alle muren wit

Een klassieke maar zeer effectieve truc is om alle muren wit te schilderen. Afhankelijk van uw interieur kunt u kiezen voor een koele of warme witte tint, maar beide opties helpen uw ruimte te openen en er helder uit te laten zien.