Wat is Bitcoin?

Bitcoin is een cryptografie die in 2009 werd gecreëerd door een onbekend persoon die het alias Satoshi Nakamoto gebruikte. Marktplaatsen die “Bitcoin exchanges” worden genoemd, stellen mensen in staat om Bitcoins te kopen of te verkopen in verschillende valuta. Transacties worden gedaan zonder tussenpersonen – dat wil zeggen, geen banken! Bitcoin kan gebruikt worden om hotels te boeken op Expedia, meubels te kopen op Overstock en Xbox-spellen te kopen. Maar veel van de hype gaat over het rijk worden door het te ruilen. De prijs van Bitcoin schoot in 2017 de duizendtallen in.

Waarom Bitcoin?

Bitcoins kunnen gebruikt worden om anoniem goederen te kopen. Bovendien zijn internationale betalingen eenvoudig en goedkoop omdat Bitcoins niet gebonden zijn aan een land of onderworpen zijn aan regelgeving. Kleine bedrijven kunnen ze leuk vinden, omdat er geen creditcard kosten in rekening worden gebracht. Sommige mensen kopen gewoon Bitcoins als investering, in de hoop dat ze in waarde zullen stijgen.

Hoe bitcoin verkrijgen

Kopen op een beurs
Veel marktplaatsen die “Bitcoin exchanges” worden genoemd, stellen mensen in staat om Bitcoins te kopen of te verkopen in verschillende valuta. Coinbase is een toonaangevende beurs, samen met Bitstamp en Bitfinex. Maar veiligheid kan een punt van zorg zijn: Bitcoins ter waarde van tientallen miljoenen dollars werden gestolen van Bitfinex toen het in 2016 werd gehackt. Je kan voor meer informatie over bitcoin kopen www.CryptoPrijs.com bezoeken

Overdrachten
Mensen kunnen Bitcoins naar elkaar sturen met behulp van mobiele apps of hun computers. Het is vergelijkbaar met het digitaal versturen van geld.

Mijnbouw
Mensen strijden om “mijn” Bitcoins met behulp van computers om complexe rekenpuzzels op te lossen. Zo ontstaan Bitcoins. Op dit moment wordt een winnaar beloond met 12,5 Bitcoins, ongeveer elke 10 minuten.

Bitcoin portemonnee

Bitcoins worden opgeslagen in een “digitale portemonnee”, die in de cloud of op de computer van een gebruiker bestaat. De portemonnee is een soort virtuele bankrekening waarmee gebruikers Bitcoins kunnen verzenden of ontvangen, goederen kunnen betalen of geld kunnen besparen. In tegenstelling tot bankrekeningen zijn Bitcoin-portemonnees niet verzekerd door de FDIC.

De anonimiteit van Bitcoin

Hoewel elke Bitcoin-transactie wordt geregistreerd in een openbaar logboek, worden de namen van kopers en verkopers nooit onthuld – alleen hun portemonnee ID’s. Dat houdt de transacties van de Bitcoin-gebruikers privé, maar het laat hen ook toe om iets te kopen of te verkopen zonder dat het gemakkelijk terug te voeren is op hen. Daarom is het de voorkeur munt geworden voor mensen die online drugs of andere illegale activiteiten kopen.

De toekomst van Bitcoin in kwestie

Niemand weet wat er met Bitcoin gaat gebeuren. Het is grotendeels ongereguleerd, maar sommige landen zoals Japan, China en Australië zijn begonnen met het wegen van de regelgeving. Regeringen maken zich zorgen over belastingen en hun gebrek aan controle over de munt.