Er zijn twee soorten mensen in de wereld – mensen die van Birkenstocks houden en mensen die ze haten. In dat laatste kamp ben ik trouw. Maar ik moet toegeven, ik ben nieuwsgierig. Zowel de klassieke Birkenstocks als hun high fashion iteraties zijn op dit moment zo populair, dat het de vraag is: Waarom nu – meer dan 50 jaar nadat het bedrijf zijn eerste paar kurksandalen verkocht?

Hier is een snelle kopersgids om het merk Birkenstock beter te leren kennen.

Hoe ziet Birkenstock eruit?

Birkenstock sandalen worden algemeen beschouwd als een van de meest veelzijdige schoenen voor het voorjaar/zomer seizoen en kunnen op verschillende manieren worden gestyled. Hieronder vindt u enkele van onze favoriete looks uit de blogwereld. Voor meer inspiratie kunt u ons blogbericht lezen over hoe u uw Birkenstock kunt stylen.

Kunt u Birkenstocks nat krijgen?

Veel mensen denken dat Birkenstocks sandalen verpest worden als u ze nat maakt. Vrees niet! Als het u toch lukt om uw sandalen nat te krijgen, raden wij u aan om ze langzaam en het liefst op een natuurlijke manier te laten drogen, weg van de directe hitte.

Hoe maak ik mijn Birkenstock schoon?

Het voetbed reinigen: Birkenstock produceert een speciale voetbedreiniger voor de kurkvoetbedden, die alleen voor zware reinigingswerkzaamheden nodig zou moeten zijn. Bovendien is het de moeite waard om er rekening mee te houden dat de kurken voetbedden voorzien zijn van een lichte coating van kurk, waardoor ze niet kunnen uitdrogen. Wanneer de kurk er niet meer glanzend uitziet, moet u een dunne laag kurkafdichting op het voetbed aanbrengen.

Het reinigen van de bovendelen: Voordat u uw nieuwe schoenen draagt, raden wij u aan om alle suède, nubuk en lederen bovendelen en na elke reiniging te voorzien van een water- en vlekkenbeschermer. Een in de handel verkrijgbare suède-reiniger moet worden gebruikt om hardnekkige plekken te verwijderen. U kunt uw suède bovendeel ook fris houden met een suèdeborstel. Maak het nubuckleder schoon en laat het herleven met een nubuckblok. Voor het reinigen van glad leer gebruikt u gewoon een zachte droge doek. Veeg Birko Flor, Birkibuc en andere synthetische bovendelen schoon met een vochtige doek.

Is Birkenstock echt goed voor uw voeten?

Kortom, ja. In tegenstelling tot de meeste sandaalontwerpen is het Birkenstock voetbed zo geconstrueerd, dat het overeenkomt met de vorm van een gezonde voet. Hoewel het in eerste instantie misschien ‘anders’ aanvoelt, zijn Birkenstocks ontworpen om de natuurlijke vorm van de voet te ondersteunen. De teengrepen moeten op de juiste plaats voor uw voeten zitten en sommige dragers vinden de steun van de voetboog in het begin prominent aanwezig.

Hoe breekt u in de Birkenstock-voetbedden?
Als u uw Birkenstock sandalen voor het eerst uitprobeert, neemt u de tijd om binnenshuis rond te lopen en te wennen. U dient ze geleidelijk aan in te breken. Uw voeten moeten volledig in de voetbedden passen, met 3 mm tot 6 mm extra lengte voor het lopen. De breedte moet goed passen om te voorkomen dat uw voet van de ene naar de andere kant glijdt.

Lees ook: 3 Verrassende voordelen van gewichtsverlies