Ben jij een Escape Room nieuweling? Benieuwd wat je kunt verwachten van een escape game en hoe je uit de kamer kunt komen? Lees dan snel verder…

Vergeet niet – elk team dat een ontsnappingsruimte binnenkomt, heeft één gemeenschappelijk doel: de kamer in minder dan 60 minuten te ontvluchten. Hieronder volgen een aantal ontsnappingstactieken…

Kies een sterke team uit

Kies verstandig. Escape room games werken het beste voor teams van 2-6 personen, dus zorg ervoor dat jij en je band van teamgenoten goed met elkaar overweg kunnen. Goede communicatie staat centraal, evenals het vermogen om samen te werken en op dezelfde golflengte te denken, maar een mix van vaardigheden en perspectieven kan ook nuttig zijn.

Kies een leuke kamer uit

Escape Room locaties zullen vaak een selectie aan kamers hebben voor jou om zelf uit te kiezen, van all-out horror scenario’s tot fantasie en avontuur ontsnappen kamer thema’s. Hou je van de kou die over je rug loopt op de plaats van een onuitsprekelijke gebeurtenis, of in het bijzijn van het bovennatuurlijke? Check meer voor info op https://www.hero-adventures.nl/.

Doe alvast wat research over de kamers

Voordat je de ontsnappingsruimte betreedt, krijg je een teambriefing over de ins en outs van deelname aan het spel, en misschien een paar nuttige tips – het is de moeite waard om op te letten! Dan, terwijl je wacht om naar binnen te gaan, zal je gastheer en gastvrouw het achtergrondverhaal achter het scenario onthullen dat je op het punt staat om je tegen te komen. Nogmaals, luister goed naar de host wat ze te zeggen hebben, want soms delen ze alvast al wat hints uit.

Geniet van het spel!

Als je eenmaal binnen bent, heb je geen andere keuze dan de komende 60 minuten ondergedompeld te worden in de wereld van de kamer. Ga ervoor! Er is veel te ontdekken – zorg ervoor dat je goed door de kamer gaat, alle aanwijzingen ontdekt en je hersens om de puzzels heen wikkelt. Maar in al die tijd moet je natuurlijk ook wel plezier hebben!

LEES OOK: Wanneer moet je een huis kopen?