Dit zijn de beste Nederlandse supermarkten van Nederland, als je onze vorig post niet hebt gelezen kan je dat nu nog doen.

ALDI

De discount supermarktketen werd in 1950 opgericht door de broers Karl en Theo Albrecht nadat zij de winkel van hun moeder, die sinds 1919 actief was, hadden overgenomen. In 1970 splitst het bedrijf zich op in twee delen, die later ALDI Nord en ALDI Süd worden genoemd. Met de overname van de Oostenrijkse supermarktketen Hofer in 1977 begon het bedrijf internationaal uit te breiden. ALDI Nord zal in 1983 verder groeien naar Nederland.

Nu met vestigingen in 21 landen heeft ALDI 50 miljoen klanten per maand, 95 procent van de producten van exclusieve ALDI-merken en een omzet van 35 miljard euro in 2018. De bekende Amerikaanse supermarktketen Trader Joe’s opereert als een dochteronderneming van ALDI Nord.

Dirk

Vervolgens hebben we Dirk, een Nederlandse supermarkt/kruidenierswinkel die in 1930 is opgericht en eigendom is van Dirk groep. Het is niet alleen gespecialiseerd in de verkoop van kruidenierswaren zoals groente, fruit, vlees, verwerkt voedsel, maar ook in de verkoop van tijdschriften, gezondheids- en schoonheidsproducten, huishoudelijke producten, benodigdheden voor huisdieren en baby’s, enz. Het heeft ongeveer 200 winkels in Nederland met veel Dirk aanbiedingen. Het breidt zich elk jaar uit en wordt steeds en steeds populairder.

F&S:

F&S Supermarkt is een Nederlandse Turkse supermarkt die in 1994 is opgericht door het moederbedrijf F&S. Aangezien de winkel een supermarkt is, biedt het alles van boodschappen tot huishoudelijke producten. Het is niet heel populair in Nederland, alleen in Den Haag. Misschien gaat het zich uitbreiden.

Costco:

Costco is een Amerikaanse multinational. Het is een van de grootste retailers in de wereld en het levert alle soorten producten, maar de producten die door hen worden aangeboden zijn regionale en nationale producten. De producten zijn beschikbaar tegen een zeer goedkoop tarief dat helpt bij het aantrekken van klanten. Costco is nog niet in Nederland geopend, maar dat gaat in de toekomst veranderen.