Of je nu een doorgewinterde atleet bent die op zoek is naar iets nieuws of een door de sportschool geïntimideerde bewegingsbeginner, Daadkracht Overveen Personal Training Haarlem is er voor jou. Ze bieden zowel geavanceerde training als beginnerscursussen aan voor individuen van alle fitnessniveaus.

Lees verder voor enkele topvoordelen van het trainen met een personal trainer.

Realistische doelen

Niets is zo ontmoedigend als het niet bereiken van een fitness-doel. Bij voldoende falen kan een individu zijn gezondheids- en welzijnsdoelstellingen opgeven. Maar soms is een mislukt fitnessdoel een zelfvervulde profetie. Als het individu een doel stelt om 10 kg te verliezen in een week, vraagt hij of zij om een teleurstelling. Een personal trainer kan realistische en gezonde fitnessdoelen stellen en zijn klanten helpen deze te bereiken.

Verantwoordelijk houden

Het is gemakkelijk om van de wagen te vallen als een individu niemand heeft om hem of haar verantwoordelijk te houden. Het is bijvoorbeeld gemakkelijk voor een persoon om te rollen en de wekker uit te zetten als er niemand op hem of haar wacht. Met een personal trainer heeft het individu iemand die hem of haar verwacht, wat een veel beter duwtje in de rug is om op te staan en naar de sportschool te gaan dan alleen een luidruchtig alarm.

Cliënten uitdagen om beter te zijn

Als je alleen oefent is het voor mensen gemakkelijk om in saaie routines te vallen. Een personal trainer zal de trainingen door elkaar halen en nieuwe uitdagingen aan de tafel brengen. Personal trainers zijn ook cheerleaders die hun cliënten aansporen om nieuwe persoonlijke records te behalen, of het nu gaat om een snellere looptijd of een zwaarder getild gewicht.

Oefengewoontes vaststellen

Personal trainers helpen hun cliënten om hun fitnessdoelen te bereiken, maar ze helpen hen ook om opnieuw te evalueren hoe ze naar gezondheid en welzijn kijken. Personal trainers helpen hun cliënten te realiseren dat fitness een prioriteit in hun leven zou moeten zijn en niet een item om hun to-do lijst te checken. Sommige mensen worstelen bijvoorbeeld met fysieke beperkingen die hen doen geloven dat ze niet kunnen bewegen. Een personal trainer kan een trainingsroutine creëren die geschikt is voor hun fitnessniveau, maar ook kleine doelen stellen om hen te helpen bij het opzetten van succes.

Lees ook: 2 tips die je moet volgen als je betonvloer gaat egaliseren