Je auto is meer dan alleen een vervoermiddel: Het geeft je de vrijheid om niet alleen je dagelijkse taken sneller en efficiënter uit te voeren, maar ook om te gaan en staan waar je wilt, wanneer je maar wilt. Of je nu 16 of 96 jaar oud bent, het bezit van een auto is iets wat je waarschijnlijk als vanzelfsprekend beschouwt, daarom kan het vinden van je verloren of gestolen autosleutels absoluut verwoestend zijn!

In dit artikel bespreken we het volgende: autosleutel bijmaken kosten, autosleutel bijmaken wachttijd etc.

Hoeveel kost het om verloren autosleutels te vervangen?

De kosten voor het vervangen van verloren autosleutels kunnen variëren van €50 tot €350, afhankelijk van het merk en model van je voertuig en de totale omvang van het werk. Hoewel de diensten van een slotenmaker minder kosten dan die van je lokale dealer, is er geen gedefinieerde kostenstructuur die slotenmakers moeten volgen: vandaar dat je ideale oplossing is om een offerte te krijgen van meer dan één slotenmaker.

Overweeg om meer dan één sleutel te laten maken als je je in deze situatie bevindt. Als de slotenmaker er eenmaal is, is het niet zo heel erg veel extra om een andere te maken.

Moet ik mijn auto naar de slotenmaker brengen om sleutels te laten maken?

In de meeste gevallen, nee. In feite is een onderscheidend kenmerk van een goede slotenmaker dat ze een mobiele service bieden en volledig uitgerust zijn om het werk ter plaatse uit te voeren.

Dat is een van de verschillen tussen een slotenmaker en de dealer. Een slotenmaker komt naar je toe, terwijl je de auto hoogstwaarschijnlijk naar de dealer moet laten slepen om er aan te werken.

Hoe lang duurt het om een reserveset van sleutels te maken?

Het maken van een autosleutel duurt tussen de 10 en 30 minuten, afhankelijk van het type sleutel en de complexiteit van het transponder systeem. In zeldzame gevallen waarin je slotenmaker geen blanco sleutel op voorraad heeft, kun je er zeker van zijn dat hij deze voor je kan bestellen en zo snel mogelijk een reserveset kan leveren.

Lees ook: Plezier voor de kinderen op de Veluwe: Walrussen, wollen apen en wilde zwijnen