Boeken tweedehands kopen

Boeken kunnen duur zijn, maar gelukkig is het niet nodig om elk item op je lectuurlijst aan te schaffen. Normaal gesproken kun je vaste teksten lenen uit de bibliotheek wanneer je ze nodig hebt. Koop alleen de belangrijkste boeken, en zelfs dan kun je nog goedkope tweedehands exemplaren online of via je universiteit vinden. Verkoop ze door als je er klaar mee bent om een deel van de kosten terug te verdienen.

Handige link: Tips om minder uit te geven voordat je een vakantie boekt

Profiteer van kortingen

Veel winkels en eetgelegenheden bieden studenten kortingen aan. Ook als ze niet geadverteerd zijn, is het de moeite waard om het te vragen, omdat ze soms nog steeds beschikbaar zijn.

Als u een favoriete winkel heeft, kunt u proberen om daar een parttime baan te krijgen om te profiteren van de personeelskorting.

Daarnaast kan je ook online kijken voor kortingscodes, een kleine zoek opdracht “Parfum kortingscode” en dan heb je al een Perfumetrader kortingscode gevonden.

Houd uw uitgaven in de gaten

Het is misschien niet de spannendste taak, maar het bijhouden van je financi├źn is de beste manier om ervoor te zorgen dat je niet te veel geld uitgeeft en jezelf in de problemen brengt.

Als uitgangspunt kun je een spreadsheet maken met je inkomen uit studentenleningen, studiebeurzen en beurzen, ouders en elke parttime baan die je hebt en je kunt regelmatig je uitgaven noteren, zoals je huur en je mobiele telefooncontract. Je kunt dan precies zien hoeveel je per maand kunt uitgeven.

Probeer niet te veel van je studiefinanciering uit te geven als het eenmaal binnenkomt – hoe verleidelijk het ook lijkt, je wilt niet voor de rest van de looptijd berooid worden achtergelaten.

Wees slim met je boodschappen doen

Voedsel zal een van uw grootste kosten zijn, dus het is de moeite waard om manieren te vinden om uw rekeningen te verlagen. Het kopen van producten met een supermarktwaarde in plaats van bekende merken en winkelen aan het eind van de dag, wanneer veel artikelen worden afgeprijsd, zijn enkele van de eenvoudigste manieren om geld te besparen.

Waar mogelijk kun je samen met je huisgenoten gaan koken of je maaltijden van tevoren plannen.

Betaal niet te veel voor vervoer

De meeste universiteiten zijn ofwel in de stad gevestigd met uitstekende verbindingen met het openbaar vervoer, of op de campus met alles wat je nodig hebt voor de deur. Waarschijnlijk heb je tijdens je studie geen auto nodig, wat je veel geld zal besparen.

Betaal uw rekeningen op tijd

Wanneer u in hallen van de residentie woont zullen de rekeningen van de nutsbedrijven meestal worden opgenomen in uw huurprijs, waardoor de budgettering een beetje gemakkelijker wordt. Als je echter een studentenhuis deelt, ben je normaal gesproken verantwoordelijk voor het betalen van je gas, elektriciteit, water en internet. Gebruik vergelijkingssites om ervoor te zorgen dat je de beste deal krijgt en de kosten laag te houden door energie te besparen. Zet een extra trui aan in plaats van de verwarming een tandje hoger te zetten en gebruik de wasdroger niet elke dag als je er een hebt.

Het instellen van automatische incasso’s voor uw gewone rekeningen, zodat deze maandelijks automatisch worden betaald, maakt het makkelijker om ze bij te houden. Mogelijk ontvangt u hiervoor zelfs een korting en vermijdt u kosten voor te late betaling.