Heb je een geweldig productidee? Maak je dan klaar om het te kopen en te importeren. Het hele punt van importeren is om uw selectie van leveranciers wereldwijd te verbreden, de prijzen te verlagen en de winstmarges te verhogen, allemaal onderdeel van een wereldwijde strategie om een concurrerende kracht in de markt te worden. Laten we eens kijken hoe we dat kunnen doen.

Bekijk alle opties

Laten we zeggen dat u een Nederlandse fabrikant vraagt om hamers voor u te maken om uw reeds bestaande lijn van hardware producten aan te vullen; ze kosten 2 euro per eenheid op basis van een minimale bestelling van 5.000 eenheden. U vraagt een fabrikant in China om dezelfde hamer te maken en het is 50 eurocent per eenheid op basis van een minimale bestelling van 2.5000 eenheden.

Lees verder: Hoe kan je geld besparen als student

“Zelfs na het toevoegen van vervoer, uw opmaak, tarieven, rechten, heffingen, wisselkoersen en verzekeringspremies aan uw prijs, zult u nog steeds netto een goedkopere prijs per eenheid gaan met de Chinese leverancier ten opzichte van de Nederlandse leverancier” vertelt HIT Trading Benno Jakobs. Dit is misschien niet altijd het geval, maar je zou verbaasd zijn over hoe fabrikanten in landen met lage arbeidskosten goederen kunnen produceren tegen opmerkelijk goedkope prijzen. En de kwaliteit is aanvaardbaar op voorwaarde dat u uw oog op het te houden.

Importeer bij de buren

Bent u gevestigd in Nederland, net als HIT Trading Benno Jakobs? Denk dan aan het importeren uit Duitsland of Polen. De nabijheid verkort de transportroute, vermindert de vrachtkosten en maakt snellere leveringen mogelijk. Hierbij bespaar je nog meer geld.

Traceer alles

HIT Trading Benno Jakobs gebruikt hele goede tracking-software. Er zijn verschillende softwarepakketten online beschikbaar die u helpen uw verkoop, voorraad en orderafhandeling in real time te volgen en dit alles met als doel de leveringssnelheid van uw zendingen te verhogen en tegelijkertijd te besparen op transport.

Koop hetzelfde product in verschillende kleuren

Terug naar de voorbeeld van daar net over hamer, het waarschijnlijkst zult u een eenmalige investering voor het ontwerp en de productievorm betalen om het te produceren. Vraag uw leverancier om het in vijf verschillende kleuren te maken. Verspreid de investering over hun kleurenvoorraad om geld te besparen. Bovendien zullen uw klanten tevreden zijn met de vele keuzemogelijkheden.