Steeds meer jonge professionals streven om hun eerste huis te kopen. Als u een recente universiteitsstudent bent of een paar jaar hebt gewerkt en gespaard, kunt u er misschien aan denken om uw eerste huis te kopen. Maar is dat de juiste stap voor u? Hieronder zijn enkele dingen om te overwegen.

Kopen of huren?

Experts op het gebied van woningkopen werven al snel de voordelen van kopen boven huren aan. En het is waar dat kopen en huren op vele belangrijke manieren verschillen – maar er zijn ook enkele voordelen aan het huren in plaats van kopen. Hier zijn enkele van de verschillen.

De nadelen van kopen – dit zijn enkele van de dingen die u zorgvuldig moet overwegen alvorens te kopen:

Blijven zitten

Wanneer u huurt, zult u waarschijnlijk niet langer dan een jaar een huurovereenkomst tekenen, waardoor u flexibel kunt verhuizen als u dat wilt. Maar als je een huis koopt, moet je van plan zijn om er minstens drie tot vijf jaar in te blijven, om de initiële kosten van de aankoop (ongeveer 2-5% van de aankoopprijs) terug te verdienen. Als de vastgoedmarkt daalt, kan het veel langer duren voordat de waarde van uw huis zich herstelt. Het kan zijn dat u lang moet blijven om een verlies bij de verkoop te voorkomen.

Veel onderhoud

De meeste kopers besteden meer tijd aan het onderhoud en de verbetering van hun huizen dan aan hun huur. Er is geen verhuurder om te bellen wanneer het toilet lekt, bijvoorbeeld, dus je zal ofwel moeten doen dit soort dingen zelf of bereid zijn om iemand in te huren om ze te doen voor je. En het bijhouden van zaken als wanneer je het verwarmingsfilter moet vervangen of je regelmatig een termieteninspectie moet ondergaan, kan een bijzondere uitdaging vormen als je hier nooit aan hebt moeten denken.

Veel kosten

“De kosten van de aankoop omvatten meer dan de hypotheekbetaling” zegt Makelaar Almere?
Vergelijk de kosten van de aankoop niet met die van de huur door te kijken naar de hypotheekbetalingen versus de huurprijzen. Kopen brengt extra kosten met zich mee, waaronder verzekeringen, onroerendgoedbelasting en onderhouds- en reparatiekosten. Dit alles kan aanzienlijk bijdragen aan de kosten van het bezit van een hypotheek.

De voordelen van kopen – hieronder zijn enkele van de voordelen van kopen in plaats van huren.

Uw bezit

U kunt uw ruimte personaliseren en aanpassen
Uw huurovereenkomst zal u er niet langer van weerhouden om een muur af te rukken, de tegel van de badkamer te vervangen, of een hond, kat of alligator te krijgen. En natuurlijk kunnen eventuele verbeteringen die u aanbrengt de waarde van uw woning verhogen. U bent niet gemotiveerd om deze verbeteringen in een huurwoning aan te brengen, waar ze alleen de verhuurder ten goede komen.

Winst

Na verloop van tijd, de waarde van woningen de neiging om te stijgen (hoewel het soms een lange tijd duurt, met een aantal alarmerende dalingen in de tussentijd). Wanneer u verkoopt, is het aan u om het rendement van uw investering te behouden. Als huurder is het van de verhuurder.