Een van de belangrijkste adviezen bij het kiezen van veiligheidsschoenen of -laarzen is om rekening te houden met de speciale eisen die je eraan stelt, afhankelijk van waar je werkt. Veiligheidslaarzen voor elektriciens moeten bijvoorbeeld elektrostatische ontlading met antistatische eigenschappen hebben, terwijl het veel belangrijker is dat veiligheidslaarzen voor de bouw een teen- en enkelbescherming hebben. In deze werkschoenen winkel zul je een breed scala aan werkschoenen vinden voor dames én heren. Bekijk hieronder een aantal tips die je kan helpen bij het dragen van comfortable schoenen.

Koop laarzeninzetstukken voor meer comfort

Grotere laarzen laten ook ruimte toe om in een aantal comfortabele inlegzolen te glijden. Deze verzachten de onderkant van de laars, waardoor een gedempte laag ontstaat voor meer comfort en een goede pasvorm. Fleece inlegzolen zijn ook zeer geschikt voor extra warmte op koude dagen.

Blijf droog en ga voor waterdichte schoenen!

Er is een scène in Forest Gump waar Luitenant Dan Vorst vertelt dat het belangrijkste om te onthouden in Vietnam is om zijn sokken droog te houden. Dat is een verrassend belangrijk stukje informatie! Er is weinig erger dan natte voeten op het werk en het kan zelfs gevaarlijk zijn om lange tijd in natte sokken of schoenen te staan.

Zorg ervoor dat je laarzen krijgt die 100% waterdicht zijn. Het laatste wat je nodig hebt is om de hele dag in je laarzen te knijpen. Een bouwplaats is misschien niet Vietnam, maar met natte voeten wordt het niet erg leuk.

Investeer in je schoenen: kies voor kwaliteit

Ga ook altijd voor goede kwaliteit veiligheidsschoenen. Een beetje meer geld uitgeven is de investering meer dan waard. Je moet op alle mogelijke manieren voor je voeten zorgen op het werk – dus zorg voor de beste kwaliteit die je je kunt veroorloven.

Lees ook: Wat zijn de nadelen van het inhuren van een makelaar?