Je moet zonne-energie zeker overwegen, in dit artikel bespreken we de vele voordelen van Zonne-energie

Er zijn veel voordelen van zonne-energie die het vermelden waard zijn. In geen bepaalde volgorde (nou ja, misschien gewoon de volgorde waarin ze in gedachten komen), hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen:

Zonne-energie helpt om de opwarming van de aarde te vertragen/stoppen

De opwarming van de aarde bedreigt het voortbestaan van de menselijke samenleving, maar ook het voortbestaan van talloze soorten. Gelukkig hebben decennia (of zelfs eeuwen) onderzoek geleid tot efficiënte zonnepaneelsystemen die elektriciteit opwekken zonder de opwarming van de aarde te veroorzaken. Zonne-energie is nu duidelijk een van de belangrijkste oplossingen voor de opwarming van de aarde.

Zonne-energie creëert werkgelegenheid

Als energiebron is zonne-energie een werkgelegenheid scheppende krachtcentrale. Geld geïnvesteerd in zonne-energie creëert twee tot drie keer meer banen dan geld geïnvesteerd in steenkool of aardgas. Kijk maar eens naar https://flexmaat.nl. Daar kan je al een heleboel beschikbare banen zien.

Zonne-energie bespaart u geld

Het plaatsen van zonnepanelen op uw dak zal u waarschijnlijk tienduizenden euro’s besparen. De gemiddelde besparing van 20 jaar voor Nederlanders die in 2011 op zonne-energie zijn overgegaan, zou iets meer dan 20.000 euro bedragen. In de dichtbevolkte staten Amsterdam, Den Haag en Rotterdam bedroegen de verwachte besparingen meer dan 30.000 euro. In het zonnige maar dure paradijs dat bekend staat als Hawaï, waren de verwachte besparingen bijna 65.000 euro!

Naast zonnepanelen, is het vermeldenswaard dat zonne-energie kan eigenlijk bespaart u geld in ongeveer een dozijn andere manieren ook – met een goede planning en het huishouden ontwerp keuzes.

Zonne-energie bespaart de samenleving miljarden of triljoenen euro’s

Zelfs lang voordat het bestaan van de samenleving zelf wordt bedreigd door de opwarming van de aarde, zal de opwarming van de aarde de samenleving naar verwachting de komende decennia al triljoenen euro’s kosten als ze niet wordt tegengehouden. Dus zelfs als we de zeer lange termijn dreiging van maatschappelijke zelfmoord negeren, zal de strijd tegen de opwarming van de aarde met zonne-energie de samenleving waarschijnlijk miljarden of zelfs triljoenen euro’s besparen.