In dit artikel gaan we bespreken hoe je kunt achterhalen wanneer je raam een vervanging nodig heeft.
Om een beter inzicht te krijgen in de huidige staat van uw bestaande venster, hebben we een lijst samengesteld met enkele basisdingen die u kunt doen om de toestand ervan te beoordelen.

Condens
Als u overmatige condensatie aan de kamerzijde van het raam heeft, moet u eerst proberen om de hoeveelheid vocht in uw huis te verminderen, klik hier voor meer informatie over condensatie. Als er condensvorming tussen de ruiten is, betekent dit dat uw verzegelde unit kapot is en dat u geen energiezuinigheidsvoordelen krijgt omdat het gas is ontsnapt. Neem in dit geval contact op met de fabrikant om te zien of uw garantie nog steeds geldig is en vraag een offerte aan voor een nieuwe verzegelde eenheid. Vergeet niet om de kosten van de nieuwe verzegelde eenheid te vergelijken met een gloednieuw energiezuinig venster. Als de prijsklasse ongeveer gelijk is, raden wij u zeker aan om met een gloednieuw venster te gaan. Het geeft u een garantie van 25 jaar.

Aantal vensterruiten
Als de ramen enkel glas zijn, is het een goed idee om ze te vervangen. Door nieuwe dubbele of driedubbele energiezuinige ramen te installeren, kunt u waarschijnlijk het warmteverlies door de ramen halveren.

Luchtlekkages
Controleer op luchtlekken rond uw ramen. Steek een wierookstokje, kaars of aansteker aan en loop om het raamkozijn heen. Als het raam niet te veel lucht lekt en in een goede redelijke staat is, overweeg dan een nieuw breeuwen en aftappen van het weer.

Raamglas
Als de ruit gebroken is, loszit of vocht bevat tussen de ruiten, is het een goed idee om contact op te nemen met de oorspronkelijke fabrikant om het glas te vervangen, dat zou het probleem moeten oplossen.

Raambeslag
Controleer op bedieningsgemak, losse of defecte hardware. Soms is het gewoon een kwestie van het vervangen van deze onderdelen en kunt u een grote raamvervanging uitstellen. Als ze in een zeer slechte staat zijn en uw kozijn of vleugel is beschadigd, overweeg dan om uw oude venster te vervangen.

Materiaal van het venster
Als uw ramen van vinyl zijn gemaakt, is de kans groot dat ze niet vervangen hoeven te worden. Een levensduur van vinyl ramen is minimaal 25 jaar.

Bij https://www.ogscanada.ca begrijpen ze de waarde van een raamvervanging. Maar ze weten ook dat niet alle raamproblemen hoeven te resulteren in een vervanging. Onze project consultants zullen hun best doen om u te adviseren welke ramen vervangen moeten worden, en welke nog gerepareerd of geborgen kunnen worden. Terwijl andere bedrijven deze service in rekening brengen, is het voor ons slechts een onderdeel van eerlijk zakendoen. Als uw ramen toch vervangen moeten worden, voeren onze deskundige raamspecialisten een grondige installatie uit om de effici├źntie en levensduur van uw nieuwe units te garanderen.