Elk jaar op 13 augustus krijgen de linkshandigen hun eigen dag om hun ‘gift’ te vieren.  Linkshandigendag 2019 is ook bedoeld om het bewustzijn te vergroten van de problemen die linkshandige mensen ervaren bij het leven in een rechtse, centrale wereld

Speciale evenementen worden meestal over de hele wereld georganiseerd, zoals ‘linkshandige zones’ waar rechtshandigen worden aangemoedigd om hun niet-dominante hand te gebruiken om eenvoudige taken uit te voeren. Deze speciale gebieden kunnen alleen linkshandige gereedschappen en gebruiksvoorwerpen bevatten om mensen te dwingen uit te zoeken hoe het is om een linkshandige te zijn in een rechtshandige wereld. Want laten we eerlijk zijn, soms is het een beetje een pijn in de kont!

Maar al te vaak worden de linkshandigen over het hoofd gezien door ontwerpers en ontwikkelaars. Ze maken maar 12% van de bevolking uit om eerlijk te zijn! Dus laten we hopen door ook we deel te nemen aan deze dag het bewustzijn van de noodzaak van dubbelzinnige productontwerpen kunnen vergroten.

Elk jaar op 13 augustus zouden er wereldwijd gitaarwinkels een verkoop moeten zijn waar alleen de linkshandige modellen worden afgeprijsd.

Lees ook: Wat zijn de nadelen van het inhuren van een makelaar?

Hoe is de Internationale ‘Linkshandigendag’ ontstaan?

Op 13 augustus 1992 werd de internationale linkshandigendag gelanceerd, een jaarlijks terugkerend evenement waarbij linkshandigen overal ter wereld hun sinistraliteit kunnen vieren en het publiek bewust kunnen maken van de voor- en nadelen van linkshandig zijn. Dit evenement wordt nu wereldwijd gevierd en alleen al in het Verenigd Koninkrijk zijn er de afgelopen jaren meer dan 20 regionale evenementen geweest om de dag te markeren – waaronder links-rechtse sportwedstrijden, een linkshandig theekransje, cafés met linkshandige kurkentrekkers waar de klanten alleen linkshandige kurkentrekkers dronken en kroegwedstrijden speelden, en landelijke “Linkse Zones” waar linkshandige mensen creativiteit, aanpassingsvermogen en sportkunstenaars werden gevierd en rechtshandige voorwerpen uitprobeerden, om te zien hoe onhandig het kan zijn om met het verkeerde materiaal te spelen.

Deze gebeurtenissen hebben meer dan wat dan ook bijgedragen aan het algemene bewustzijn van de moeilijkheden en frustraties die linkshandigen in het dagelijks leven ervaren, en hebben met succes geleid tot een beter productontwerp en meer aandacht voor onze behoeften door de rechtshandigen – hoewel er nog een lange weg te gaan is!