Accountants doen meer dan belastingaangifte doen. Zij kunnen een uitgebreide beoordeling van jouw financiën maken en een prognose voor het hele jaar opstellen om jouw bedrijf gezond en welvarend te houden.

Het kan ontmoedigend aanvoelen om een buitenstaander in te laten met de intieme details van hoe jouw bedrijf wordt gerund, vooral als je in het verleden problemen hebt gehad om jouw financiën te beheren. Maar samenwerken met een accountant zal je daadwerkelijk helpen jouw doelen te bereiken en je klaarstomen voor succes op de lange termijn. Dat gezegd te hebben, in dit artikel staan 3 redenen waarom het belangrijk is om een accountant voor jouw bedrijf te hebben. Voor meer informatie kun je terecht bij accountant Almere.

Ontvang al jouw aftrekposten

Tijdens dit drukke belastingseizoen zijn de meeste bedrijfseigenaren verwoed aan het nadenken over hoe ze hun aftrekposten kunnen maximaliseren. Tegen het einde van het jaar is het echter te laat om daar nog iets aan te doen.

Een accountant kan je ondersteunen door deze potentiële aftrekposten het hele jaar door gemakkelijk in kaart te brengen en je te adviseren hoe je strategische beslissingen kunt nemen voor de eindejaarsaftrek. Veel ondernemers vergeten zaken als afschrijvingen, onkosten en kantoorruimte aan huis bij te houden en te verantwoorden. Laat geen geld op tafel liggen!

Vermijd een audit

Een andere dwingende reden om een accountant in te huren is om de gevreesde accountantscontrole te vermijden. Helaas denken de meeste mensen aan een accountant als iemand die deze problemen kan oplossen nadat ze zich hebben voorgedaan.

Het belangrijkste om te onthouden is dat een audit gemakkelijk kan worden vermeden als je het hele jaar door de begeleiding en raad van een accountant krijgt.

Er zijn veel verklaringen waarom een bedrijf wordt gecontroleerd: van te veel fouten op belastingformulieren, tot te ‘liefdadig’ zijn, tot buitensporige afschrijvingen. Beschouw een accountant als een langetermijnpartner die in jouw bedrijf investeert en ervoor zorgt dat het fiscaal gezond blijft.

Bespaar tijd en energie (en geestelijke gezondheid!)

De meeste ondernemers denken dat een krap budget betekent dat ze het zich niet kunnen veroorloven om een accountant in te huren. Maar als je bedenkt hoeveel tijd en moeite je kwijt bent aan het zelf beheren van jouw financiën (om nog maar te zwijgen van de mogelijke fouten die je kunt maken bij de verslaglegging, en de daarmee samenhangende verliezen door slechte financiële beslissingen), dan wegen de voordelen zeker op tegen de kosten.

Als ondernemer moet je je concentreren op het runnen van jouw bedrijf. Investeren in een professionele accountant en hem of haar inschakelen als een voortdurende tactische bedrijfsadviseur zal je helpen bij het handhaven van die focus en tegelijkertijd je op de weg houden naar jouw zakelijke doelstellingen.

Lees ook: Dingen om te overwegen voordat je een taxi neemt in Schiphol