Met zoveel opties is een elektrische step kopen tegenwoordig lang niet meer zo eenvoudig als een aantal jaar geleden.

De e-step industrie staat misschien nog in de kinderschoenen, maar deze elektrisch aangedreven machines genieten een toenemende populariteit met de dag. Mensen die in grote steden wonen, hebben zich gehaast om deze nieuwe trend over te nemen uit puur praktische overwegingen – met zoveel auto’s die vastzitten in het verkeer, zijn e-steps de snelste weg, en meer mensen zijn bereid om deze nieuwe trend over te nemen. Houd rekening met hun relatief lage onderhoudskosten en het feit dat je ze gemakkelijk kunt opvouwen voor opslag of transport, plus het voordeel dat je niet met een zweterige rug op je bestemming komt, zoals bij fietsen of kick scooters, en je krijgt een onovertroffen recept.

Prestaties

Prestaties zijn van het grootste belang bij de beslissing om het geld voor een nieuwe elektrische step te spatten. Echter, voordat je beslist welk prestatieniveau voor jou de juiste keuze is, moeten een paar concepten worden besproken, zoals snelheid, vermogen en bereik. Laten we vandaag kijken naar wat je moet weten over de snelheid

Snelheid

Koop je je eerste e-step? Nog nooit eerder de kans gehad om er een te rijden? Nou, in dat geval zou je misschien beter af zijn met een elektrische step op instapniveau. Deze dagen, kun je een e-step krijgen die in staat is om snelheden van 40 km/h te bereiken, maar heb je het echt nodig?

Zoals wij het zien, zul je rond de stad enkel fijn met een elektrische step zijn die van rond 15 km kan trekken, die reeds meer dan vijf keer de snelheid is die je te voet (zonder het lopen, duidelijk) zult bereiken. De snelheid wordt ook bepaald door het type ondergrond waarover je beschikt. En we weten allemaal dat niet elk stuk asfalt glad is rond de stad. Maar er zijn e-steps die tot 40+ km/h in staat zijn. Maar vraag jezelf dan nog maar eens af: is deze topsnelheid een realistisch doel voor je? Wil je met deze snelheid met geparkeerde auto’s slalommen? Natuurlijk, als je een veilige ruimte kunt vinden met glad asfalt en geen obstakels, dan kan een 40 km/h e-step wel leuk zijn, maar anders zul je nooit ten volle kunnen genieten van zijn mogelijkheden.

Lees ook: 4 handige tips voor een soepele verhuizing