Verstopte luchthavens. Storende incheck automaten. Te dure restaurants. Chaotische instapprocedures. Het gevecht om de slinkende bovenruimte….om nog maar te zwijgen van de armleuning. Vliegen is vandaag een praktijk in pandemonium. Tenzij je een beetje voorbereiding in je proces mengt. Hier zijn een aantal eenvoudige strategieën die elke reiziger kan ondernemen om te reizen in relatief comfort en rust voor een meer rustige ervaring.

Real-time rapporten bekijken

Net als een geschrokken minnaar, zijn luchtvaartmaatschappij apps meestal de laatste om te weten wanneer er dingen mis gaan. Gebruik Vliegtuigradar24 om de vluchtstatus, on-time prestaties, weersomstandigheden en zelfs de vluchtgeschiedenis van je specifieke vliegtuig te volgen, allemaal in real-time, zodat als je vliegtuig vertraagd is, je de eerste bent die het weet en de eerste bent die een nieuwe boeking krijgt. Daarnaast is het ook mogelijk om andere vluchten te bekijken, voor als je bijvoorbeeld bij wilt houden wanneer je vrienden of familie aankomen.

Download en gebruik de app van je luchtvaartmaatschappij

Tenzij je alleen een tas incheckt, is er geen reden om in de rij te gaan staan bij de incheckbalie of een met vingerdruk besmeurde kiosk op de luchthaven. Download de app van je luchtvaartmaatschappij van tevoren, zorg ervoor dat je reservering gegevens binnen zijn en gebruik deze om in te checken. Op die manier kun je direct naar de beveiliging gaan wanneer je op de luchthaven aankomt. Verschillende luchtvaartmaatschappijen bieden nu ook gratis entertainment aan boord via de persoonlijke apparaten van passagiers via hun apps, dus zou het wel eens handig kunnen zijn om zo’n app op je mobiel te hebben.

Blijf georganiseerd

Bewaar al je informatie op één plaats door gebruik te maken van een notitieboek of een apps die zaken doen zoals het consolideren van je vluchtstatus, in-checktijden, poortnummers en nabijgelegen lounge plekken, en die je op de hoogte houden van je planning en gate wijzigingen.

Gerelateerd: Voordelen van korte termijnen zorgverzekeringen