Ben je op zoek naar een nieuw spelsysteem? Dan moet je overwegen om de Nintendo Switch van dichtbij te bekijken. Het is misschien net wat je zoekt. Ik weet hoe je je voelt; ik ben in dezelfde positie om te zoeken naar een goed kerstcadeau voor mijn partner.

Ga met mij mee voor een diepgaande discussie over de Nintendo Switch, de voordelen ervan en waarom hij het komende kerst nog steeds de moeite waard is om te kopen.

Het prijspunt

Voor degenen onder ons die graag meer fiscaal verantwoordelijk zijn,  is een van de grootste voordelen het prijspunt van de Nintendo Switch. Het is aanzienlijk goedkoper dan de meeste van zijn concurrenten. Bekijk hier de meest recente Nintendo Switch aanbieding.

Het verschil tussen de Nintendo Switch en Switch Lite is het overbrengen van het spel naar jouw televisie. De Switch Light is strikt genomen een handheld systeem. Hoewel de prijzen nog steeds een aanzienlijk bedrag zijn, moet je rekening houden met de prijs van de Switch ten opzichte van de aankomende Xbox Series X of de PlayStation 5.

De draagbaarheid

Heb je ooit een spel gespeeld en moest je stoppen op het slechtst mogelijke moment? Wenste je dat je het spel mee kon nemen op de weg of op een familievakantie? Heb je iets nodig om jou of je kinderen bezig te houden terwijl ze reizen? Wanneer was de laatste keer dat je kon laten vallen wat je aan het doen was, je Xbox of PlayStation kon oppakken en weg kon gaan? Dat is niet eenvoudig.

Een ander groot voordeel van de Nintendo Switch is de overdraagbaarheid. De Switch kan worden gebruikt als een “console”-systeem of een handheld-apparaat. Bij aankoop wordt de Switch geleverd in de handconfiguratie, maar kan eenvoudig worden aangepast aan de “console”-configuratie. De Switch wordt ook geleverd met een laaddock.

Het enige wat nodig is om jouw Switch van de handheld- naar de “console”-modus over te zetten, is om de twee Joy-controllers aan de zijkant te verwijderen en op het laaddock te plaatsen. De Switch zal dan jouw spel van het draagbare scherm naar jouw televisie overzetten. De Joy-con-controllers kunnen dan worden gebruikt voor één of twee spelers.

Wanneer je klaar bent om terug te keren naar de handheld-modus, hoef je alleen maar de Switch op te pakken, de controllers weer aan te sluiten en het spel te hervatten. De Switch heeft een goede levensduur van de batterij, dus spelen voor langere periodes in de handheld-configuratie zou geen probleem moeten zijn.

Het laaddock- en televisieaansluitings-/ontkoppelingsproces is eenvoudig genoeg om binnen een paar minuten te doen, zodat je je hele Switch-systeem mee kunt nemen als je op reis bent.

Lees ook: Volledige uitleg over bobsleeën