Als je kinderen van dieren houden, dan is de Veluwe zeker de juiste plek om te zijn. Nikolai de walrus in het Dolfinarium wacht op je en de zeeleeuwen, zeehonden en dolfijnen willen je ook graag zien. Ook de primaten bewoners van Apenheul verheugen zich op je komst, vooral de eekhoorn aapjes: ze springen voor je het weet op je schouder! Je moet wat meer moeite doen om de wilde dieren op de Hoge Veluwe te zien. Maar als je er in de schemering naartoe gaat en heel rustig blijft, dan zie je misschien wel een hert, moeflon of wild zwijn. Als je geluk hebt…!

Apenheul

Bossen vol apen die vrij rondzwerven: dat vat Apenheul samen! Meer dan de helft van de primaten zwerft rond tussen de bomen en vermengt zich met de bezoekers. De handige observatietips in het park zorgen ervoor dat je niets hoeft te missen. Niet alle primaten mogen vrij rondlopen: de gorilla’s en de orang-oetans worden op de eilanden gehouden. Je kunt er alles over te weten komen door de speciale presentaties in het park bij te wonen. Het Apen boompad (boomtop wandeling) is onlangs gerenoveerd.

Je loopt rond in dit ‘regenwoud’ tussen de boomtoppen en de apen. Heb je genoeg van het spotten van apen? Kom en geniet van het klimmen als een aap in het Na-aap huis of geniet van heerlijke, biologische frietjes terwijl je naar het gorilla-eiland kijkt.

TIP: Mocht je kinderen het veel te gezellig hebben op de Veluwe en willen ze een nachtje langer blijven, dan is een vakantiehuisje huren een zeer slimme optie om erover na te denken.

Dolfinarium

Waar vind je de allerbeste speelkameraadjes, met wie je altijd de spannendste avonturen beleeft? En wie zal je laten huilen van de lach? Zonder het risico dat je je gaat vervelen? Dat klopt – in Harderwijk, in het grootste zee-zoog dierenpark van Europa: Dolfinarium!

Samen zullen jullie je nergens anders zo goed vermaken. Laat je verrassen door alle dieren – ga op wereldreis met dolfijnen tijdens een spectaculaire show, neem een duik in de zeehonden zeeën, sta oog in oog met de kolossale walrussen en als je  geluk heeft, kun je zelfs een pijlstaartrog kietelen!

Een dag vol spel, ontdekking, verbazing en plezier – wat wil je nog meer?

Lees ook: Top 6 van de voordelen van 3D-visualisatie