Als je tussen de grote medische plannen in zit, kan het leven een beetje kwetsbaar zijn. Maar je hoeft niet het risico te nemen om onverwachte medische rekeningen 100% uit eigen zak te betalen. De markt biedt tegenwoordig tal van dekkingsmogelijkheden, waaronder medische plannen voor de korte termijn. Een korte termijn zorgverzekering kan een aantrekkelijke optie zijn als je op zoek bent naar een tijdelijke dekking die je financiën helpt beschermen tegen catastrofale gezondheidsclaims. Lees meer over de voordelen van een korte termijn zorgverzekering, zodat je kunt beslissen of het de juiste keuze voor jou is.

Voordelen van een korte termijn verzekeringsplan

Een tijdelijke verzekering kan een slimme oplossing zijn voor mensen met een relatief goede gezondheid en die een uitkering willen om te helpen bij grote, onverwachte medische kosten (denk aan de kosten van een ziekenhuisopname of operatie) in plaats van kleinere, meer routinematige zorgkosten (bijvoorbeeld: onderhoudsbezoeken voor een bestaande gezondheidstoestand).

Financiële verzekering tegen onverwachte gebeurtenissen

Wanneer je tussen de grote medische plannen in zit en op zoek bent naar een betaalbaar alternatief, kan een kortdurende zorgverzekering een goed alternatief zijn dan om zonder dekking te gaan en je medische kosten volledig uit eigen zak te moeten betalen.

Korte termijn ziektekostenverzekering omvat voordelen voor een reeks van gezondheidszorgdiensten die nodig kunnen zijn als gevolg van een ernstig ongeval of onverwachte kritieke ziekte. Hoewel de details verschillen per polis, zijn de gedekte kosten meestal inclusief ziekenhuiskamer en -plank, chirurgische diensten, spoedbehandeling, intensieve zorg en poliklinische chirurgie.

Vergeet niet dat je maandelijkse premiebedrag zal afhangen van een aantal factoren, waaronder je eigen risico en de voordelen die je selecteert. Vind de beste planopties en kosten die voor jou beschikbaar zijn op Zorgverzekering Vergelijken 2020

Controle

Een tijdelijke ziektekostenverzekering is meestal zeer aanpasbaar en biedt je veel mogelijkheden zoals:

  • Kies je polisduur (van 30 dagen tot 364 dagen)
  • Selecteer je eigen risico en mede verzekerings bedragen

Geen inschrijvingsperioden

Met een korte termijn dekking, hoef je niet te wachten op een open inschrijving of een speciale inschrijvingsperiode. Je kunt het hele jaar door winkelen en inschrijven – en het proces is relatief vlot.

  • Binnen enkele seconden een offerte aanvragen
  • Solliciteer 24 uur per dag, 7 dagen per week online

Lees ook: 4 handige tips voor een soepele verhuizing