Hybride zonnepaneelsystemen zijn vergelijkbaar met een netzonnestelsel, maar gebruiken batterijen om energie op te slaan voor later gebruik. Deze mogelijkheid om energie op te slaan stelt de meeste hybride systemen in staat om ook te werken als back-up stroomvoorziening tijdens een stroomstoring, vergelijkbaar met een UPS (Uninterrupted Power Supply).

Ben je op zoek naar PVT panelen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Kijk op solarus.com voor meer informatie.

Technisch gezien verwijst het hybride zonnepaneelsysteem naar twee opwekkingsbronnen zoals wind en zon. De term “hybride zonnepanelen” verwijst echter naar de opslag van zonne-energie en accu’s die in tegenstelling tot off-grid systemen zijn aangesloten op het elektriciteitsnet. We hebben alle redenen om hybride zonne-energiesystemen voor jouw huis te gebruiken in dit artikel samengevat. Maar eerst…

Hoe werkt het hybride zonnesysteem?

Het meest economische hybride zonnesysteem maakt gebruik van een all-in-one accu-omvormer die tegelijkertijd een omvormer voor zonne-energie en een accu-omvormer bevat. In combinatie met een slimme besturing is het hybride zonnesysteem met een lithiumbatterij een compleet pakket. Je kunt ook hybride zonne-energiesystemen maken met Tesla Powerwall accu’s.

Voordelen van hybride zonne-energiesystemen voor jouw huis

  • Het beste aan hybride zonne-energiesystemen is dat ze zonne-energie en goedkope elektriciteit opslaan.
  • Het gebruik van zonne-energie op piekmomenten wordt mogelijk gemaakt.
  • Ze kunnen worden gebruikt voor geavanceerd energiebeheer.
  • Maakt energieonafhankelijkheid mogelijk.
  • Is een geweldige manier om het stroomverbruik van het net te verminderen.

Nadelen van het gebruik van hybride zonnepaneelsystemen voor jouw huis

  • Het heeft een hogere kostprijs dan grid-solar
  • Het heeft een levensduur van 7-15 jaar.
  • Het kan het aantal apparaten dat u in één keer kunt gebruiken beperken. Ze zijn afhankelijk van de hybride omvormer en zijn capaciteit.

Al met al zijn hybride zonne-energiesystemen een goede zaak en moet er rekening mee worden gehouden als je een hoog energieverbruik hebt.

Lees ook: Volledige uitleg over bobsleeën