Als je de juiste agent inhuurt, zul je niet veel nadelen tegenkomen. Daarom is het van vitaal belang dat je zorgvuldig onderzoek te doen naar verscheidene makelaars. Als je je niet op je gemak voelt met een bepaalde agent om welke reden dan ook, ook al is het maar een intuïtief gevoel, ga dan naar de volgende kandidaat. Voor een van de beste makelaars in regio Flevoland, kun je terecht op https://www.immo.nl/.

Mogelijke nadelen van het inhuren van een makelaar zijn onder andere:

Het moeten betalen commissies

Het inhuren van een agent, vooral een ervaren, full-service agent, is duur. Bereid je voor om een agent te betalen tot 6 procent van de prijs waarvoor je jouw huis gaat verkopen. Dat is 6 procent van de totale verkoopprijs, niet van de winst die je maakt op de verkoop.

Slechts een van de vele klanten

Afhankelijk van hoe druk je agent is met andere klanten, kan jouw huis niet de aandacht krijgen die het nodig heeft. Je moet er zeker van zijn dat een agent die zijn of haar ijverigheid in elke fase van het verkoopproces zal doen.

Gerelateerd: 4 handige tips voor een soepele verhuizing

Overgeleverd zijn aan iemand anders

Je hebt je doelen en prioriteiten. Je hebt jouw ideale tijdlijn vastgesteld. Het inhuren van een agent werkt zo dat je agent jouw huis gaat introduceren aan mensen die mogelijke interesse in het huis zouden hebben en een die wel of niet in overeenstemming is met jouw tijdlijn en gedachtegang. Als je agent niet de nodige tijd en moeite te besteden, kan jouw huis veel langer op de markt zitten dan het nodig is. Omgekeerd, als jouw agent te enthousiast is om je huis te lossen om welke reden dan ook, kan hij beslissingen nemen die in strijd zijn met je doelen om het sneller te verkopen.

Helaas, sommige mensen realiseren zich niet dat ze de verkeerde agent geselecteerd totdat ze in het midden van het huis verkoopproces. Vergeet niet, agenten zijn over het algemeen uitstekende verkopers, en ze weten hoe ze zichzelf te verkopen. Door het verzamelen van zoveel mogelijk informatie als je kunt op een agent, je ten minste het minimaliseren van de kans dat je wordt verrast door een slechte ervaring.