Bij de keuze van de restaurantbenodigdheden spelen een aantal factoren een rol. Lees verder om meer te weten te komen over porselein en verglaasd glaswerk.

Porselein en China

Porselein en China zijn termen die verwijzen naar servies van fijne klei die op een hogere temperatuur wordt gebakken. Dit maakt het resulterende servies duurzaam en niet poreus. Dit proces maakt het ook mogelijk om de romp van de gerechten dunner en fijnmaziger te maken, waardoor het een doorschijnend uiterlijk krijgt en er esthetische details in het ontwerp kunnen worden verwerkt. Vooral porselein heeft een meer luxe uitstraling, waardoor het zich leent voor meer formele restaurants.

In de meeste gevallen is zelfs het fijnste porselein vaatwasmachine, magnetron en oven bestendig, tenzij de fabrikant anders aangeeft. China, dat een gouden, zilveren of platina rand heeft, mag niet in de microgolf worden gegoten, en citroen- of citrus geurig wasmiddel kan metalen accenten beschadigen als het in een vaatwasser wordt geplaatst. Bekijk deze soort serviezen op horeca servies tovari.

Om botten porselein te maken, wordt beender as (dat eigenlijk gemaakt is van dierlijke botten) gecombineerd met porseleinklei en gebakken op een iets lagere temperatuur dan porselein om een materiaal te produceren dat zeer licht, doorschijnend en delicaat in gevoel is, met een melkachtige uitstraling. Ondanks het fragiele uiterlijk is dit eigenlijk het sterkste en meest duurzame keramische serviesgoed. Het meeste porselein is vaatwasmachine bestendig en, tenzij het een metalen band heeft, kan het ook in de magnetron en oven.

Porselein met botten is duur, maar ondanks de initiƫle kosten, voegt het schoonheid en een gevoel van verfijning toe aan elke restauranttafel.

Verglaasd glas

Verglaasd glas is een soort glas – meestal ondoorzichtig in het geval van serviesgoed – dat op ultra hoge temperatuur is gebakken, zodat het niet poreus en extreem duurzaam is. Verglaasde glazen servies is vrijwel onverwoestbaar – het zal niet breken of afbreken, zelfs niet wanneer het op een harde vloer valt. Glazen glas is veilig te gebruiken in de vaatwasser en de magnetron en is ideaal voor familierestaurants waar kinderen met het serviesgoed omgaan.

Lees ook: De juiste uitrusting voor het karper vissen